Noget mere trygt for en ny diagnosticeret kræftpatient, der gerne selv vil engagere sig, kan jeg ikke forestille mig – at blive mødt, forstået og vejledt netop der, hvor du er allermest usikker og næppe til bunds har forstået hverken diagnosen eller den standardiserede behandling, der tilbydes. I ro, opmærksomt nærvær, med god tid og et stort udsyn at kunne få fordøjet og belyst sin nye situation. At få hjælp til at finde sine egne behov og en vej til at få dem dækket – det må være den ultimative platform for at begynde en helbredende rejse.

Anne, ven til en klient

Hjemvendt fra hospitalet, temmelig slidt og med følelsen af at være på herrens mark, fik jeg besøg af Annie. Og her blev jeg virkelig taget i hånden. Bl.a. gennem Health Creation programmerne fik jeg klarhed på min aktuelle sundheds- og livsstilstilstand. Det at sætte mit liv i perspektiv og virkelig reflektere over de 4 kerne områder, det blev afgørende for at skabe og bevare min og sundhed og livskraft – nemlig det at få fokus på krop, sind, ånd og omgivelser, gjorde underværker. Jeg fik viden og redskaber og blev klædt på. Fik vejledning til at tage fat på præcist de områder, der var vigtige og rigtige for mig. Jeg fik en konkret og motiverende handlingsplan for min egen helbredelsesproces. Annie var der hele tiden med sin viden og erfaring på hele cancer området. Det var trygt og udviklende for mig, at have hende ved min side. Jeg kan kun tilråde andre at tilkoble Annie som guide og mentor. Specielt når det er hårdt, mister man nemt overblikket, fordi modet og kræfterne slipper op.

Chili, tidl. kræftpatient

Jag har uppskattat samtalerne med Annie mycket. Det viktigaste jag har fått ut är att jag genom samtal har kunnat sortera bland all information om cancer och behandling. Det känns många gånger stressande att få olika information från olika personer, vem ska jag tro på. En annan viktig sak är att bli peppad, få stöd och tilltro till att den väg jag väljer är den rätta för mig. En tredje sak är att samtalen möjliggör en kontinuerlig uppföljning av min hälsa, att kunna se förbättringar är viktigt. Jag uppskattar det mycket jag kände mig så glad när jag somnade att det finns människor som Annie der vill hjälpa mig.

Nina, kræft gennem 4 år

Det var en kæmpe udfordring, da min søn fik kræft. Sundhedssystemet havde holdt mig hen i et år. Jeg vidste selv, der var noget helt galt, men først da jeg kontaktede Annie, kom der hul igennem. Gennem hendes netværk fik vi fat i specialisterne både inden for det etablerer, men også hele det komplementære system.
Igennem hele behandlings forløbet var Annie på sidelinjen. Hun var med til lægesamtaler og hun forberedte mig til samtaler – jeg kunne ikke forstå lægerne – blokerede, misforstod behandlingsforslag, var vred, det hele kørte i ring for mig. Her var Annie en kæmpe hjælp, fordi hun kunne stille vores spørgsmål, oversætte og være skarp på lægernes svar. Hun forstår sygehusets sprog og mig som menneske, disse to ting skaber grundlaget for, at kunne handle i et sygdomsforløb. Bagefter, når jeg var mindre følelsesladet, kunne vi få en god snak, og i ro og mag kunne jeg tage endelig beslutning om, hvad jeg ville.

Mor til dreng med kræft

Jeg/vi var ret modløse, da canceren endnu engang ramte familien. Mødet med Annie var simpelthen som en fremstrakt hånd, en hånd om skulderen. Hun vidste, hvilken vej vi kunne vælge at gå og hjalp os på denne vej. Annie var konkret, gav os metoder/midler i dagligdagen, der var håndgribelige og overskuelige, således at vi kunne tage kampen op mod os selv, kræften og det etablerede system. Vi fik overskud, handlekraft og gåpåmod.

Anne Marie, svigerinde til kræftramt

Alle burde havde mulighed for at trække på en som dig. Stor tak.

Per, husbond til en kræftramt
CancerGuides ved Annie Rasmussen, Ewaldsbakken 10, 2900 Hellerup. Tlf.: 23 38 39 27. AR@CancerGuides.dk